Local

Buzoienii sunt invitați vineri la ceremonia de inaugurare a Monumentului Aviatorilor din intersecția de la Carrefour

Buzoienii sunt invitați vineri dimineață, începând cu ora 10, pe Bulevardul Unirii, în zona centrelor comerciale de la intrarea în oraș, să participe la ceremomia de inaugurare a Monumentului Aviatorilor, simbol al tradiției aviatice a orașului Buzău   Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău și Garnizoana Buzău, desfășoară activități solemne prilejuite de sărbătorirea  Zilei Aviației.
Vor fi defilări ale militarilor din unitățile de la Buzău și Boboc, survol cu elicoptere și avioane de la Boboc, dar și parașutări pe câmpul situat vizavi de cartierul Orizont.
Se va inaugura, în rondul din sensul giratoriu, monumentul aviatorilor, simbol al tradiției aviatice a orașului Buzău, constând într-un avion L-39 ZA amplasat pe un soclu impunător.
La ceremonie vor participa oficialități de rang înalt din administrația centrală și locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale.
Aeronava a fost recondiționată în cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic.
Aparatul de zbor L-39 ZA, denumit și Albatros, este un avion de antrenament avansat, cu reacție, dezvoltat în Cehoslovacia, care a fost și în înzestrarea Forțelor Aeriene Române din anul 1981 până în anul 2008, pentru antrenamentul de bază al piloților militari pe avionul cu reacție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *