Economie Local Național Recente

Buzău – Energie electrică din turbinele eoliene

Buzăul este unul dintre județele ce furnizează energie verde în sistemul național de electricitate. Comuna Grebănu și comuna Smeeni sunt momentan singurele UAT-uri care găzduiesc parcuri eoliene.

În județul nostru se preconizează ridicarea a peste 200 de turbine eoliene ce vor intra în componența celui mai mare parc eolian din Europa. Comunele buzoiene ce vor beneficia în mod special de prezența turbinelor eoliene sunt următoarele: Costești, Gherăseni, Smeeni, Țintești, Luciu și orașul Pogoanele.

De ieri după-amiază, turbinele eoliene au revenit pe locul 1 în topul surselor de producere a energiei electrice din România, cu o putere instantanee, la acel moment, de 1.690 MW, puțin peste producția din hidrocentrale.

Pe viitor, mărirea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile va duce la scăderea prețului energiei pe piața spot – PZU.

Piața spot mai e denumită și Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU). E locul unde se realizează tranzacții orare ferme cu energie electrică, cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare. Mai precis, vânzătorul și cumpărătorul se înțeleg azi la un preț, negociat pe loc, în funcție de mai condiții din regimul cuplat, iar cantitatea negociată se livrează mâine, într-un anumit interval orar.

Mai multe informații găsiți aici:  https://www.economica.net/in-sfarsit-bate-si-vantul-eolienele-sunt-acum-principala-sursa-de-electricitate-a-tarii-pretul-spot-al-energiei-scade-usor_529422.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *