Editorial

Bătalia de la Poșta Câlnău, blat politic sau alibi?

Nu e mult de când în ziarul știri din Știri din Surse de Buzău scria că primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, împreună cu fiul său, l-ar fi agresat pe candidatul la PNL, Stelian Mihalcea. https://stiridinsursebuzau.ro/primarul-din-posta-calnau-si-a-agresat-fizic-contracandidatul-1/?fbclid=IwAR0KFd8PtrqZF84NCMOBkZPQAf0pveM-t9NZe9KGhFjlWdGG9uDs3Iba_DM

Între comic și tragic, după doi ani, cei doi și-au adus aminte că s-au luptat în campania electorală, din partea principalelor partide. E drept, cu rezultate total diferite: în timp ce Munteanu și-a făcut partidul mare, Mihalecea, aprig detestat de comunitate pentru agresivitatea și pentru neplata arendelor către proprietarii de pământ, a făcut PNL -ul invizibil.

Ei bine, Mihalcea l-a tras în cursă pe Munteanu. L-a provocat în trafic și l-a făcut să-și iasă din fire și, fără să fie mare zarvă în sat, ar fi fost agresat și a ținut să apară în presă incidentul. În fapt, Mihalcea a avut nevoie să-și construiască un alibi pentru a-și acoperi o plângere penală. E cunoscut ca fiind un individ periculos, fără educație, care întinde curse și se pare că nu a fost blat, ci l-a folosit pe fostul contracandidat ca scut public împotriva unor acuzații penale. E de urmărit dacă există o anchetă penală în urma presupuselor loviri, însă e cert că stilul provocatorului Mihalcea aceasta este.

Deși e funcționar public – și încă unul controversat – Mihalcea împreună cu fratele s-au ocupat de creșterea vacilor și au încasat subvenții frumoase. Interesul pentru terenurile din zonă l-a împins să candideze la primăria Posta Câlnău. Localnicii, cunoscându-i trecutul, nu l-au votat, iar replica a fost dură: au fost amendați unii dintre ei pentru că au avut în gemul magazinelor poza contracandidatului. Fiind inspector la DSVSA și-a permis.

Deci, este de urmărit deznodământul bătăliei de la Poșta Câlnău. Oricum, ceva e putred în …Poștă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *