Local

Avocatul Poporului, anchetă în cazul unei minore cu handicap, din Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14, din Râmnicu Sărat, abuzată sexual de unul din instructorii unității

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unei minore cu handicap, din Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14, din Râmnicu Sărat, care ar fi fost abuzată sexual de unul din instructorii unității. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap.
Presa centrală și locală a publicat, în 16 ianuarie 2019, materiale privind situația unei minore cu handicap mintal, beneficiară a Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14 din municipiul Râmnicu Sărat, care a sesizat reprezentanților complexului (educatorului și psihologului)  faptul că a fost abuzată sexual de un instructor din cadrul acestei unități. Potrivit informațiilor difuzate de mass-media, conducerea D.G.A.S.P.C Buzău a demarat o anchetă la Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14 din Râmnicu Sărat, iar conform declarațiilor reprezentantului direcției, angajatul respectiv a fost mutat într-o altă structură, fiind începută și cercetarea disciplinară a acestuia.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a declarat că au fost sesizate organele de poliție cu privire la faptul că un angajat al instituției ar fi abuzat sexual o minoră de 17 ani, beneficiară a centrului. S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *