Local

Avertizare meteo: Cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale în toate regiunile țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo – Cod galben de averse puternice cu descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Avertizarea meteo este valabilă începând de astăzi până pe 3 iunie, ora 10.00
Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată astăzi, 30 mai, îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, apoi în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.


Începând cu ora 12 și până mâine 31 mai ora, 03.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 litri/mp și izolat 40…50 litri/mp.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *