Local

Alocațiile copiilor se măresc. Ce sume promit parlamentarii în 2019

Opoziția vine cu un proiect de lege pentru a mări alocațiile copiilor. Potrivit acestei propuneri legislative, sumă pe care un copil o primește de la 1 ianuarie 2019 cu varstă de până în doi ani să fie de 300 de lei pe lună, iar cei care au vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, să primească 150 de lei pe lună. 
În prezent, alocația pentru copiii sub doi ani este de 200 de lei, iar pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani de 84 de lei.
Cuantumul alocației se stabilește în raport cu indicele social de referință, care este, în momentul de față, de 500 de lei.
“Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitătile unui copil.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *