Național

PRIMER: explicații pentru părinți cu privire la criza de antipiretice

Presa din România a semnalat discontinuități în ceea ce privește produsele pediatrice destinate tratării febrei (antipiretice) din infecțiile acute de sezon.

Dr. Dragoş Damian, director executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România ( PRIMER), a transmis ieri o informare în care face precizări despre antipiretice.

„Legat de problemele semnalate de presă cu privire la discontinuitățile produselor pediatrice destinate tratării febrei (antipiretice) din infecțiile acute de sezon – ibuprofen și paracetamol – vă rog să primiți o serie de explicații și recomandări pentru părinți din partea PRIMER – Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România”, a transmis dr. Dragoș Damian.

copil situatie rujeola romania 17 iulie 2020

Discontinuitățile semnalate de părinți cu privire la aprovizionarea cu soluțiile pediatrice de ibuprofen și paracetamol au cauze legate de deficiențe de disponibilitate la nivel mondial a materiilor prime (substanța activă, excipienți) și materialelor (recipiente, mensuri, lingurițe, etc.) utilizate în fabricație, precizează reprezentanții PRIMER în aceeași informare.

https://www.viata-medicala.ro/stiri/primer-explicatii-pentru-parinti-cu-privire-la-criza-de-antipiretice-30209?fbclid=IwAR0u-ZSnhPYaqThmtaYZoG0-GZLekOHugfPhHtGHnjSsJXutfN9vygyld4o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *