Internațional

Infrant rusinos la Buzau, Ciolacu se impauneaza cu victoria SPD din Germania: „Am fost la Berlin pentru a-i sustine pe colegii din SPD”

Marcel Ciolacu tine sa se laude cu victoria social-democratilor din Germania, la alegerile de duminica, in conditiile in care referendumul sustinut de PSD de la Buzau a esuat rusinos. Doar 10% dintre buzoieni au venit la vot la referendumul pentru alipirea Buzaului de comuna Tintesti. Referendumul a fost promovat puternic de Ciolacu si de pesedisti.

„Ii felicit pe Olaf Scholz si pe social democratii germani pentru victoria uriasa din alegerile parlamentare federale! Stanga are sansa reala de a conduce destinele Germaniei in urmatorii ani si de a reda Europei o dimensiune sociala si umana. Asta am transmis si cand am fost la Berlin, alaturi de PES, pentru a-i sustine pe colegii din SPD.

Faptul ca alegatorii celui mai puternic stat european cred ca politicile de stanga ii pot proteja cel mai bine intr-o asemenea situatie de criza este un semnal puternic pentru toate tarile Uniunii Europene.

Inclusiv pentru Romania, unde un guvern de dreapta, aflat in deriva, a devenit un pericol la adresa stabilitatii statului! De aceea, cred ca alegerile anticipate reprezinta solutia pentru a da Romaniei o guvernare social-democrata, in ton cu restul Europei”, a anuntat Ciolacu, luni dimineata.

Citeste si: Oficial, referendumul PSD-ist de la Buzau a esuat rusinos, prezenta de numai 10% la vot. PSD-istii au incercat si sa aduca pe sus oamenii la vot

Social democratii germani au obtinut majoritatea voturilor in alegerile nationale, care au avut loc duminica, impunandu-se la limita in fata coalitiei de centru-dreapta a Angelei Merkel in cursa care in care va fi decis cine ii va urma in functia de cancelar al celei mai mari economii europene, scrie AP. 

https://www.aktual24.ro/infrant-rusinos-la-buzau-ciolacu-se-impauneaza-cu-victoria-spd-din-germania-am-fost-la-berlin-pentru-a-i-sustine-pe-colegii-din-spd/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *