Local

217 sancțiuni aplicate și 17 permise de conducere reținute, în 24 de ore

Polițiștii rutieri  au aplicate 217 de sancţiuni şi au reţinut 17 permise de conducere în urma unei acțiuni pentru combaterea indisciplinei în trafic.
Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat, luni, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze ale producerii de accidente grave de circulaţie.
Astfel, pe linie de viteză au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, iar împotriva a patru şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă a fost luată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.
De asemenea, au fost depistate şi sancţionate 54 de persoane care şi-au pus viaţa în pericol deplasându-se neregulamentar pe partea carosabilă ori care s-au angajat în traversarea drumurilor publice prin alte locuri decât cele special amenajate.
Totodată, poliţiştii au sancţionat 8 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzilor, aceştia rămânând pietoni pentru următoarele 30 de zile.
În total, au fost aplicate 217 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării alte 5 permise de conducere, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar două pentru circulaţie nejustificată pe contrasens, se arată în comunicatul IPJ Buzău.
De asemenea, poliţiştii au întocmit şi două dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul circulaţiei. Unul pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi celălalt pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *