Local

Ziua Drapelului Național, sărbătorită de Muzeul Județean Buzău

26 iunie a fost desemnată prin Legea 96/20 mai 1998 ca Ziua Drapelului Național, fiind aleasă pentru a marca ziua de 26 iunie 1848 când Guvernul revoluționar a decretat tricolorul – roșu, galben și albastru – ca reprezentativ pentru steagul național al tuturor românilor. Cele trei culori, împărțite în mod egal, reprezintă principiul egalității, distribuirea lor în sus semnificând verticalitatea.
Muzeul Județean Buzău, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, organizează un program cultural-educativ dedicat Zilei Naționale a Drapelului.
În acest sens, buzoienii vor avea parte de o nouă serie de acțiuni culturale, ce se vor defășura miercuri, 26 iunie, începând cu ora 10.00, la sediul Muzeului Județean. Astfel, în această zi imobilul sediului central al Muzeului Județean Buzău va fi decorat cu baloane tricolore; reprezentanții IPJ Buzău vor distribui stegulețe tricolore șoferilor participanți la trafic în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu; și se vor expune două panouri format A cu un scurt istoric al drapelului național al României. De asemenea, accesul la vizitarea colecțiilor muzeului este gratuit.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *