Fără categorie

Viitorul criptomenedelor după prăbușirea FTX și arestarea lui Sam Bankman-Fried

Procurorii americani au depus opt capete de acuzații împotriva fondatorului și fostului director al platformei de tranzacționare FTX, Sam Bankman-Fried, acuzat de „una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA”.

Sam Bankman-Fried, fost director al FTX, este acuzat de construirea unui „castel din cărți de joc” ce avea „fundația clădită pe înșelăciune”, potrivit președintelui Comisiei pentru valori imobiliare și burse a Americii (SEC), Gary Gensler.

Într-un rechizitoriu făcut public marți, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a deschis împotriva lui Bankman-Fried opt capete de acuzare, printre care conspirație în vederea comiterii de fraudă electronică asupra clienților și creditorilor, spălare de bani și încălcări ale legilor privind campaniile electorale.

Printre cele mai grave acuzații se numără cea potrivit căreia Sam Bankman-Fried s-ar fi folosit de miliarde de dolari din fondurile clienților pentru a sprijini finanțarea companiei sale de tranzacționare a investițiilor, Alameda.

Fondurile deturnate au fost folosite pentru a face investiții de risc nedeclarate, achiziții imobiliare de lux și donații politice. Investițiile din fondurile clienților au fost făcute fără consimțământul lor.

Pe măsură ce valoarea activelor cripto s-a prăbușit în mai 2022, mai mulți dintre creditorii companiei Alameda au încercat să obțină daune pentru pierderile suferite.

Deoarece Alameda nu avea fondurile necesare pentru a le satisface cerințele, Bankman-Fried a îndrumat Alameda să apeleze la „linia de credit” pe care o avea cu FTX pentru a obține o finanțare în valoare de mai multe miliarde de dolari, se arată în plângere.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid09CnZVTnd7sEWhghZA85aKJxDK2Uvo91ikSV3WXxTFzmbtMjBMUuMJcUqhk11FMZNl&id=2111208649120991

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *