Administrație

Ursul terorizează oamenii din Blăjani. Primarul tace complice la aducerea urșilor!

Puținii locuitori ai satului Blăjani au trăit noaptea trecută un coșmar. A revenit ursul în Enari și Vlădeni, practic în mijlocul satului. Le-a ucis animalele, în timp ce primarul nu mișcă un deget. Au venit autoritățile statului de la Buzău, alertate de cetățeni. Primarul a fost de față. dar nu a cerut intervenția celor care trebuiau să prindă ursul, deși ursul era acolo. Totuși, au făcut un proces verbal, iar în scurt timp ursul s-a plimbat liniștit prin sat, iar primarul a pus în pericol viața oamenilor pentru prind și iluminatul public.

Primarul Ispas Gheorghe, cunoscut ca cel mai inactiv primar – nu vine la primărie decât o dată pe lună, în ziua de salariu, pentru două oare – este bănuit că agreează prezența urșilor pentru a-i face pe localnici să nu mai crească animale și să-i dea pe te miri ce și și terenurile pe care încă nu le-a luat.

Ispas Gheorghe, primar la Blăjani, unde ursul face ravagii în gospodării

De când este primar a făcut o avere. Are sute de hectare. A pus mâna prin tot felul de mijloace pe toate terenurile bune, iar firma Agromir pe care o administrează efectiv înregistrează profituri de miliarde, de bucură de fonduri europene, iar primarul, folosind informațiile și utilajele de la primărie se dezvoltă într-un ritm. După două mandate a concesionat centrul satului unde era CAP – ul și moara satului și și-a făcut un palat, în timp ce oamenilor le-a dat mai mereu 300 de kg la hectar de porumb.

În vreme ce averea primarului crește, satul este cel mai puțin dezvoltat. De pe vremea când era Victor Mocanu președinte la CJ nu s-au mai realizat investiții în Blăjani.

Dar chiar și așa, oamenii – câți mai sunt – erau liniștiți. De când primarul a  fost de acord cu aducerea urșilor la Blăjani, unde nu a existat niciodată urs, mai toate gospodăriile au fost nevoite să-și pună garduri electrice. Însă nici acestea nu sunt sigure, având în vedere că ursul nu are ce mânca în pâlcurile de pădure din jurul satului.

Animal ucis de urs la Blăjani. Nu redăm alte imagini pentru că sunt și mai înfiorătoare

Rămâne de văzut dacă cumulul de beneficii pe care și le-a creat Gheorghe Ispas va folosi ursul pentru a-și spori și mai mult averea făcută prin exploatarea sărăciei locale.

În materialul următor o să vă povestim cum a vrut să ia pământul deținut din moși strămoși, în fața casei, unei familii din Blăjani.

Până atunci facem apel la autoritățile județene să-i protejeze de urs pe locuitorii satului Blăjani, pentru că mai majoritatea sunt bătrâni și ies în timpul nopții la toaletele din curte, pentru că acolo, toate veceurile sunt în curte. Dacă până acum ursul a ucis animale, în lipsa lor e posibil să-i atace și pe localnici. Și din păcate, primarul e … prieten cu ursul, nu cu cetățeanul fără apărare!

Priviți în acest filmuleț https://youtu.be/s4FUsNX2T7I cum se plimbă ursul prin centrul localității Blăjani. pe Strada Primăriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *