Fără categorie

Un partid pe care care romanii și-l doreau mare

Un partid care ar fi putut deveni mare, dacă își dorea sa fie. USR arată cu un partid care aduce in discuție teme minore și destul de ne-naturale. Pe lângă acestea și-a creat imaginea unui partid confuz, care este degrabă destoinic la blocat și care nu-și asuma nimic.
Poziționarea senatoare Cosette Chicereu este de bun-simt:

“Am fost foarte neplăcut surprinsă de votul senatorilor USR (cu excepția senatorului de Iași Dan Lungu) la legea privind aprobarea OUG 105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș. Senatorii USR au votat abținere, ridicând obiecții care țin de protejarea mediului în aria protejată de interes comunitar (european) unde va fi podul de peste Prut.

Sunt convinsă că interpretarea conform căreia proiectul podului de peste Prut va eșua din cauza reglementărilor de mediu este una îngustă. Comisia Europeană nu cere României să nu construiască NIMIC în arii naturale protejate. Există posibilitatea de a construi chiar și în aceste arii.

Mă delimitez clar și fără echivoc de poziția senatorilor USR și sunt sigură că deputații USR vor vota pentru acest proiect când va ajunge la Camera Deputaților. Autostrada A8 este cel mai important proiect al Moldovei și al Iașului și voi face tot ce pot pentru a-l susține.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *