Internațional Recente Sănătate

Un medic român stabilit în Suedia trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor

Dr. Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

„Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”,  a declarat, duminică seara, la Digi24, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

„Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a arătat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/romania-devine-studiu-de-caz-pentru-straini-medic-roman-din-suedia-probabil-ca-acest-fenomen-va-primi-si-un-nume-1703417

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *