Fără categorie

Un fiu de țaran devenit …fiu al pamantului

S-a stins din viață un fiu de țăran, Gheorghe Verman. Așa îi plăcea să se prezinte celui care a reprezentat, vreme de peste 50 de ani, principalul reper al mass-media pentru agricultură din România.
Miile de producții de radio și televiziune la posturile publice, experiența și talentul său în a mânui cuvântul spus cu greutate și adevăr, generozitatea și priceperea sa în a construi o adevărată școală de jurnalism agrar, îl definesc ca pe un senior de care ne vom simți legați ca de un destin.

Cel mai drag moment al carierei i-a rămas însă momentul înființării postului de radio Antena Satelor. Iată ce scria în urmă cu puțini ani, despre nașterea acestui radio al sătenilor:

„A fost odată ca niciodată… Era prin 1990! Ideea a încolţit undeva pe malul mării celei mari. Unul dintre marii dregători ai radioului, un veritabil senior al undelor, a aruncat provocarea. Cum ai arunca o sămânţă într-un ogor dospind de dorinţă. Un radio pentru săteni. Numai pentru ei. „Merită!” – a zis Dumnealui. Şi, după ani şi ani, se vede treaba, a ştiut ce spune…
Prima emisiune, aşa cum se şi cuvenea la români, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 1991. Dimineaţă de Crăciun. La microfon, la prima emisie şi ceva vreme după aceea, Gheorghe Verman.
Antena Satelor, glasul pământului românesc, devenise în sfârşit o realitate. O imensă şi frumoasă realitate a acestei ţări, mai întâi de toate, de ţărani. Cuvântul, noţiunea însăşi de „ţăran”, căpăta astfel preţuirea pe care o prea binemerita.”
Radio Antena Satelor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *