Local

TRUCK&BUS” – transportul de persoane şi de mărfuri în atenția polițiștilor buzoieni

 Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Buzău  desfășoară, în perioada 18-24 februarie a.c., o acțiune de verificare a vehiculelor destinate transportului public de mărfuri și de persoane. În cadrul acţiunii, sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 În primele zile ale acțiunii ”TRUCK&BUS”, polițiștii buzoieni au verificat un număr de aproximativ 300 de autovehicule ce efectuau transport rutier public de persoane şi mărfuri și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a neregulilor constatate. Din totalul autovehiculelor controlate, 115 efectuau transport rutier public de persoane și 189 de autovehicule efectuau transport de marfă.
Activităţile sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.
Potrivit aceleași surse,  ”acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte”.
 Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.
 Din 2003,  poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. este membră cu drepturi depline a organizaţiei TISPOL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *