Local

Tânăr teolog căzut cu mașina în mare, la Athos

Răzvan Neagu este un tânăr al căutărilor. A absolvit Seminarul Teologic Buzău și studii universitare de teologie. A devenit un căutător spiritual, trecând pragul mănăstirilor. I-a plăcut mai ales mănăstirea Oașa, dacă-mi aduc bine aminte.

Ultima dată a participat la slujba de sfințire a bisericii Învierea lui Lazăr, pe 18 iunie. Stătea undeva, în dreapta, în spate,. M-a salutat discret. A avut la un moment dat o scurtă controversă cu mine, pe chestiuni sociale și de misiune. Mi-a trimis un mesaj dur, pe care l-a șters prin scuze multiple, deși nu erau necesare. Îmi plac oamenii și mai ales tinerii care se exprimă, chiar și atunci când le-am fost profesor sau preot de altar. Răzvan venea mereu la Biserică și era paracliserul și cântărețul de …rezervă.

Împreună am bătut treptele blocurilor din Micro 14 pentru a vesti Crăciunul și Boboteaza, de multe ori.

Acest trup firav ducea în el suflet care căuta. Ceva îi dădea mereu neliniște, ca unui pelerin. La răstimpuri, pornea într-o nouă căutare. Ultima dată iși dorea să predea Religie, însă a virat spre Athos, de unde s-a întors …direct la Învierea lui Lazăr. A plecat după bunici, în lacrimile părinților.

Un sfârșit dramatic, în apele de la poalele Sfântului Munte, unde voia să rămână pentru totdeauna. A ajuns în spumele mării după ce, la o curbă, fără să schițeze vreo mișcare, a sărit peste drum, iar înălțimile și colțurile de stânci l-au porționat de parcă sufletul voia să ajungă mai repede la Dumnezeu. Nu era șofer experimentat, iar pe acolo nici nu se poate vorbi despre drumuri publice. El și Dumnezeu știu ce s-a întâmplat. Probabil o confuzie de comenzi la o mașină nărăvașă, cu două pedale.

Așa a plecat Răzvan. Nu a rămas acolo. A venit aici.

https://paulnegoita.ro/2022/07/03/razvan-la-capat-de-drum-pamantesc/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *