Fără categorie Internațional

Talibanii își “reneagă” sponsorul

Talibanii anunta ca nicio tara nu are dreptul sa ceara Emiratului Islamic sa instituie un guvern „incluziv” in Afganistan. Pakistanul a lansat duminica o astfel de solicitare.

La cateva zile dupa declaratiile premierului pakistanez Imran Khan cu privire la guvernul format in Afganistan, talibanii au afirmat ca nicio tara nu are dreptul sa ceara Emiratului Islamic sa instituie un guvern „incluziv” in Afganistan.

Observatiile au fost facute de purtatorul de cuvant al talibanilor si ministru adjunct al informatiilor, Zabihullah Mujahid, dupa ce Pakistanul si alte cateva tari au reiterat solicitarea talibanilor de a forma un guvern incluziv in Afganistan.

„Pakistanul sau orice alta tara nu are dreptul sa ceara emiratului islamic sa instituie un guvern ‘incluziv” in Afganistan’, a declarat Mujahid pentru Daily Times atunci cand i s-a cerut reactia sa cu privire la recentele remarci ale premierului Imran Khan privind guvernul afgan, scrie Business Standard.

https://www.aktual24.ro/talibanii-se-rascoala-impotriva-principalului-sponsor-pakistanul-nu-au-dreptul-sa-spuna-emiratului-islamic-cum-sa-formeze-guvernul-vor-sa-ne-spioneze/?fbclid=IwAR09kvs8nygwyAMUXZO6SU3i0cFZIAnKWOC-oVTVYGCrjnlikupJz2SwfPs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *