Local

Sute de pachete de țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii buzoieni

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au început urmărirea penală împotriva unui buzoian de 48 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate” și ”deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Fiscal, respectiv Codul Vamal.
 Acesta este bănuit că în cursul lunii martie a.c. ar fi achiziţionat 740 de pachete cu ţigări de diferite mărci, ce nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal, produse ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Buzău.
Împotriva buzoianului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei în vederea dispunerii măsurilor legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *