Național

Se caută consilieri la Senat

Dragi prieteni,

Finalizarea acestui anunț a durat un pic mai mult decât ne-am dorit, din dorința de a avea un proces standardizat pentru întregul grup de senatori USR PLUS. Dar… ne bucurăm să anunțăm că ne lărgim echipa și că suntem în căutare de colegi dornici de muncă dar și de învățare, în baza informațiilor de mai jos.

Avem echipă faină, pe cuvânt, merită! Haide alături de noi! Vă rugăm redirecționați către cei care credeți că ar fi bucuroși să citească anunțul. Multe mulțumiri!

Recrutare consilieri parlamentari

Descriere generală:
Grupul parlamentar (https://bit.ly/35dzXhk) al Alianței USRPLUS din Senatul României are 25 de parlamentari, care funcționează în 23 de comisii parlamentare permanente (https://bit.ly/3hMujHP) și în 25 de birouri parlamentare.

Consilierii parlamentari îndeplinesc sarcini legate de activitatea administrativă, juridică, legislativă și de gestiune a proiectelor parlamentarilor sau ale grupului parlamentar: realizează conexiunea dintre structurile Senatului și grupul parlamentar; citesc/analizează/propun amendamente pe inițiative legislative aflate în circuit parlamentar și generează recomandări de vot; oferă asistență juridică sau de specialitate pentru elaborarea unor inițiativei și pe orice subiect este necesar.

Locația de desfășurare a activității va fi stabilită în funcție de activitatea propriu-zisă, în București sau la birourile parlamentare disponibile în teritoriu.

Responsabilități:
– Analiză legislativă pe domenii specifice, inclusiv regulamentele instituțiilor publice
– Asigurarea asistenței de specialitate membrilor grupului parlamentar
– Asigurarea sprijinului necesar în cadrul ședințelor de pregătire a plenului
– Punerea la dispoziție a informațiilor și documentației necesare
– Proiecte de răspuns la petițiile și sesizările adresate grupului parlamentar
– Redactare de amendamente și proiecte legislative, fundamentare puncte de vedere.

Educație și experiență:
Studii superioare într-unul din domeniile specifice ale comisiilor parlamentare
Experiență în coordonarea de proiecte de complexitate medie sau activitati care implica actori multiplii și puncte de vedere diverse
Experiență în analiză/tehnică legislativă reprezintă un avantaj (lipsa acestei experienței poate fi compensată prin dorința și capacitatea de învățare rapidă, flexibilitate și o abordare de tip “problem solving”)
Experiență în redactare puncte de vedere și documentații.

Funcțiile de consilieri sunt disponibile atât în cadrul grupului parlamentar, cât și în cadrul birourilor parlamentare senatoriale. Toate angajările se fac pe perioadă determinată.
Salarizarea se face conform Nomenclatorului de nume-funcții disponibil la aici (https://bit.ly/392LEs7) (salariile finale fiind condiționate de încadrarea în sumele forfetare disponibile în cadrul birourilor parlamentare). Funcționari, angajați la grupul parlamentar – punctul IV din pagina 2 și Personal contractual – pagina 3.

Contact și aplicare:
Aplicațiile formate din CV și scrisoare de intenție (de maxim 1 pagină) se trimit la adresa de email usrplus@senat.ro, cu menționarea unei eventuale opțiuni de a lucra în cadrul unui anumit birou parlamentar/domeniu, în cadrul subiectului e-mailului trimis.

Tot pe această adresă se pot trimite întrebări și nelămuriri în legătură cu procesul de recrutare.

Candidații selectați pentru a intra în procesul de recrutare vor fi contactați pentru interviuri.

Primul termen de aplicare este 15 ianuarie 2021, urmând ca alte sesiuni de recrutare să fie deschise ulterior.
Denisa Coban

FacebookLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *