Local

Școala gimnazială ”Grigore Baștan” se desființează. Din toamnă, elevii vor învăța la Școala ”Ion Creangă”

Scăderea numărului de elevi  din unitățile de învățământ din Buzău a dus la închiderea Școlii gimnaziale ”Grigore Baștan”, situată pe strada Victoriei nr 73, iar copiii vor fi transferați la Școala gimnazială ”Ion Creangă”, tot pe aceeași stradă.
În ciuda opoziţiei conducerii unităţii de învăţământ, a profesorilor şi a liderilor de sindicat, Şcoala gimnazială “Grigore Baştan” se va desfiinţa. În urma unei verificări la Buzău, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (A.R.A.C.I.P.) a dat undă verde absorbţiei cu Şcoala gimnazială “Ion Creangă”, situată la câteva sute de metri distanţă de fosta Şcoală nr. 6.
În aceste condiții, din toamnă, puținii elevi rămași de la Școala gimnazială ”Grigore Baștan” vor face prezența în clădirea Școlii ”Ion Creangă”. A fost ultima comasare propusă în acest an şi pentru care se aştepta undă verde de la A.R.A.C.I.P.
Autorităţile au luat decizia comasării celor două şcoli din municipiul Buzău, invocând, în principal, scăderea numărului de elevi din cele două unităţi, dar şi faptul că, în acest mod, se va face economie la bugetul local. În clădirea fostei Şcoli nr. 6 urmează să se amenajeje o grădiniţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *