Local

Șase copii de la GPP nr 8, confirmați cu virusul gripal de tip A

Mai mulți copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr 8 Buzău, strada Unirii nr. 10, au prezentat, săptămâna trecută,  febră şi alte simptome caracteristice răcelii sau gripei. Primele îmbolnăviri au apărut joia trecută. Copiii au fost duşi la medicii de familie, au primit tratament iar în cazul a şase dintre ei doctorii le-au efectuat teste orientative care au arătat că micuţii ar fi contractat virusul gripal de tip A.  
Potrivit  conducerii GPP nr 8, ” copiii de la grădinița noastră, în număr de 6, au fost confirmați săptămâna trecută ca fiind purtători de gripă cu virus A” . Încă de vineri, 18 ianuarie a.c., s-a luat legătura cu Direcția de Sănătatea Publică  care a dispus o serie de măsuri de dezinfecție în toate spațiile grădiniței.
 Reprezentanţii DSP şi ai Inspectoratului Şcolar fac apel la părinţi să nu-şi mai trimită copiii bolnavi la grădiniţă sau la şcoală. La grădiniță, asistentele trebuie să efectueze un triaj epidemiologic riguros şi să nu mai permită celor bolnavi să intre în colectivitate, iar  atunci când cei mici reveni la grădiniţă să prezinte avizul epidemiologic de la medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *