Local

Săptămâna viitoare încep evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a din anul școlar 2018 – 2019

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a (EN II), marți, 7 mai, se vor desfășura probele scrise la limba română și limba maternă.
Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai.
Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.
Testarea de la clasa a II-a verifică dacă elevii știu să scrie și să citească, iar după primirea rezultatelor învățătorul ar trebui să facă planuri personalizate fiecărui elev care a înregistrat lacune, plan care să ducă în următorii ani la ridicarea nivelului copilului.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).
Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).
Examenul are loc în clasele în care copiii învață în mod normal. Corectarea lucrărilor elevilor este realizată de către profesorii care predau în școala respectivă , în maximum 7 zile de la data susținerii ultimului test. Subiectele sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare.
Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *