Fără categorie

S-au furat rețete veterinare, nu prescrieți pe ele medicamente umane!

Domeniul veterinar este apanajul unui grup care face bani mulți, în special la negru. Domeniul pare cu totul nereglementat legal, pentru că animalele nu vorbesc, micii fermieri nu au forță să se lupte cu sistemul, iar cei mari … dăruiesc.

Colegiul Medicilor Veterinari nu este doar un un organism profesional, care ar trebuie să reprezinte breasla. Este o entitate care și-a asumat roluri pe care în mod legal nu le poate avea. Unul dintre ele este cel de emițător de rețete veterinare. Evident, un asemenea demers ar trebuie să-l inițieze o entitate publică, nu una privată. Dar cum zona aceasta cu afaceri grele în domeniul fabricației și vânzării de medicamente de uz veterinar este scăpată de sub controlul statului, veterinarii emit singuri rețete, pe care prescriu inclusiv medicamente umane. Cel puțin așa se înțelege dintr-o adresă transmisă de către Colegiul Farmaciștilor din România.

Situația este destul de gravă. Faptul că medicii veterinari prescriu medicamente de uz uman, iar rețetele lor sunt furate din tramvai sau de pe tren sunt iarăși dovezi ale nenorocirii din sistem.

Pale Dănuț, omul lui Ciolacu în sistem și vicepreședinte ANSVSA

Gravă este și atitudinea președintelui Colegiului Farmaciștilor din România, Dumitru Lupuliasa, care în loc să chestioneze reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari despre prescrierea medicamentelor de uz uman și să se sesizeze instituțiile statului despre acest aspecte, s-a mulțumit să redirecționeze un document către farmacii.

Același reprezentant al Colegiului Medicilor Veterinari, Viorel Andronie,  mai transmite că cine găsește cele 1000 de exemplare, cu seriile C3332001 – C333000,  să se adreseze ANSVSA.

În fine, vorbim în acest caz despre haosul legislativ și procedural din statul român, în care o entitate privată emite documente cu regim special, care se pierd pe drum și despre practici ilegale, precum prescrierea de medicamente de uz uman pe rețete emise veterinar și mai găsim în poveste și un reprezentant al farmaciștilor, în persoana lui Dumitru Lupuliasa, care nu-și pune probleme de legalitate a practicilor șefilor veterinarilor.

A se vedea și: https://www.puterea.ro/afacere-de-tip-cartel-la-varful-ansvsa-danut-pale-tine-cv-ul-la-secret/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *