Internațional Sănătate Sport

Românii campioni mondiali la furat biciclete

Mai mulți români au furat 20 de biciclete ale delegației Italiei la Campionatele Mondiale de ciclism

Italia a avut parte de momente neplăcute la CM de ciclism din Franța, după ce în urma unei curse componenții delegației s-au trezit cu bicicletele furate, la o zi după ce au câștigat medaliile de aur.

Pagubele au fost semnificative pentru delegația italiană, o bicicletă costând aproximativ 30.000 de euro. Astfel că, valoarea prejudiciului era una uriașă, peste 600.000 de euro.
La o săptămână distanță, bicicletele furate au fost găsite în România, la Vâlcea, unde cei care le-au sustras încercau să le vândă. Hoții erau români și aparțineau unei rețele complexe de trafic și consum de droguri, dar și furt calificat.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave. În cadrul acțiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare”, a anunțat Poliția Română, potrivit ProTV.

„În fapt s-a reţinut că, în prima parte a anului 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o comercializau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău.

De asemenea, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro”, mai precizează autoritățile.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *