Local

Reprezentantul instituției Avocatul Poporului vine joi, 14 martie, la Buzău pentru a acorda audiențe și a primi petiții

Reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti va fi prezent, joi 14 martie 2019,  în municipiul Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul Buzău şi pentru a primi petiţii.
Activitatea se va desfăşura la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău,între orele 10.00-14.00. Buzoienii pot solicita sprijinul reprezentantului instituției Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe.
Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie.
Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedintelui sau ale Guvernului.
Precizăm că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt: domeniul drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale; domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap; domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului; domeniul armată, justiţie, poliţie, penitenciare; domeniul proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe.
Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă. Orice persoană care se simte nedreptăţită de faptele unui funcţionar public din autorităţile centrale ori locale se poate adresa Avocatului Poporulu”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Instituția Prefectului Județul Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *