Editorial

Reguli FIFA în administrație

Am auzit tot felul de povești despre sisteme de management introduse în administrația publică românească și locală. Totul merge la fel, ba uneori chiar mai prost. Sunt funcționari publici care se mișcă din ce în ce mai haotic și fără vlagă. Dacă toate acestea nu au mers, de ce nu introduceți măcar reglementarea FIFA pentru arbitrii, care spune că, odată ce un arbitru a pus mâna pe cartonașul galben sau roșu nu-l mai poate introduce înapoi, pentru că dă dovadă de lipsă de profesionalism. Era 1995 când s-a hotărât așa. Nu ar putea fi 2021 anul când s-ar putea termina cu bâlbele din administrație?

Acum câteva zile s-a închis și s-a deschis școala la interval de câteva zeci de minute. Comitetul pentru Situații de Urgență Local a hotărât trecerea școlilor în online și era normal, având în vedere numărul de infectări, reprezentanții Ministerului Educației au anulat hotărârea locală, comportându-se ca centralizat, ca pe timpuri.

Evident, cel de sus, cel mai puternic a învins. Toți s-au făcut mici pe aici, să-și ducă șeful stindardul mai departe. Toți au murmurat pe la colțuri, dar nimic nu s-a schimbat, iar expunerea copiilor la pericolul contaminării a continuat.

Dincolo de faptul că nu s-a respectat o decizie locală și de faptul că ceea ce se întâmplă e atentat la siguranța copiilor – dar, ce să faci, toți politicienii, cu și fără carte, au urlat că vor școala deschisă, indiferent de situație – bâlba aceasta teribilă este jenantă și enervantă.

Eu însumi, pe paulnegoita.ro, am anunțat trecerea școlii în online. Apoi am anunțat schimbarea schimbării. Din păcate, am derutat și îmi cer scuze. Am derutat și am constatat că al doilea mesaj a fost recepționat de mai puțini cititori decât primul. Câteva sute contează, nu?! Ei vor ști altceva.

De parcă nu era de ajuns pandemia, ne mai avem și autorități ale căror decizii sunt confuze.

De aceea, zic, luați ceva de prin regulamentul FIFA. Nu face rău!

sursa:paulnegoita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *