Internațional

Regatul Germaniei

În adâncul peisajului rural din estul Germaniei, există o graniță invizibilă. Din vârfurile copacilor ies turnulețele unui castel impunător. Un semn de pe ușa din față îl informează solemn pe vizitator că a intrat – de fapt – într-o nouă țară.

Așa-zisul Regat al Germaniei
Așa-zisul Regat al Germaniei

„Königreich Deutschland”, adică Regatul Germaniei, este un stat independent autoproclamat. Regele său autoproclamat, Petru I , îşi primeşte oaspeţii într-un salon destul de mohorât, îmbrăcat în lambriuri de lemn şi le explică cum a ajuns la „Regatul Germaniei“.

Au trecut aproape 10 ani de la încoronarea lui Petru I şi întemeierea aşa zisului său regat care îşi bate propria-i moneda, are cărţi de identitate şi propriul steag.

Petru I este cunoscut în Germania ca Reichsburger sau cetăţean al Reichului. Este unul dintre cei 21 de mii de oameni pe care serviciile de securitate îi consideră teoreticieni ai conspiraţiei care nu recunosc legitimitatea statului german postbelic.

Aceștia au devenit cunoscuți săptămâna aceasta, odată cu arestarea a 25 de persoane în cadrul raidurilor din mai multe locații din Germania, Austria și Italia, unde activau persoane suspectate de complot pentru a lua cu asaltat clădirea parlamentului german, Reichstag, și pentru a răsturna guvernul.

Regele Petru spune că nu are astfel de intenții violente. Dar el crede că statul german este „distructiv și bolnav”. „Nu am niciun interes să fac parte din acest sistem fascist și satanic”, spune el.

Peter Fitzek sau „Petru I” FOTO Profimedia
Peter Fitzek sau „Petru I” FOTO Profimedia

„Regele Germaniei”

Regele Petru a declarat pentru BBC că regatul său are acum 5.000 de cetățeni. El spune că nu a avut de ales decât să-și întemeieze regatul după ce a încercat fără succes, să candideze pentru funcția de primar și membru al parlamentului german.

„Oamenii corupți, criminali sau dispuși să fie folosiți prosperă în sistemul german și cei cu o inimă cinstită, care vor să schimbe lumea în bine, în interesul binelui comun, nu au nicio șansă”.

Numele său adevărat este Peter Fitzek, iar activitățile sale l-au adus în conflict frecvent cu legea germană.

Mai multe condamnări

Germania nu recunoaște regatul sau documentele sale: Fitzek are mai multe condamnări pentru conducere fără permis și pentru conducerea propriului program de asigurări de sănătate. De asemenea, a făcut închisoare câțiva ani pentru delapidarea banilor cetățenilor săi, dar ulterior condamnarea a fost anulată.

https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/regatul-autoproclamat-din-inima-germaniei-care-nu-2226844.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *