Național Recente Sănătate

Pufu a vândut!

Medika TV, postul cu tematică medicală ce a aparţinut, până ieri, lui Vlad Pufu – fost proprietar al Media Grup Production SRL  şi actual senator PNL Buzău, a fost vândut către grupul ce deține Look și Prima TV.

Potrivit reprezentantului Medika TV la CNA, vânzarea postului de televiziune ar fi survenit în urma alegerii lui Pufu ca senator.

Surse credibile din piața media națională spun însă că senatorul liberal a decis vânzarea Medika TV după ce timp de patru ani cât a funcționat, postul TV a mers constant în pierdere acumulând datorii din ce în ce mai mari.

Conform datelor de la ANAF, în 2018, al doilea an de funcționare, cifra de afaceri abia a atins valoarea de 34.598 de lei cu un profit de 1.224 lei și datorii de 119.963 lei.

În anul 2020 cifra de afaceri s-a ridicat la 938.760 lei, profitul a fost de 11.533 lei, iar datoriile au ajuns la 746.788 lei.

Cea mai mare pierdere suferită de Pufu în contul Medika TV a fost în 2019, valoarea ridicându-se la 330.630 lei.

Se pare că Pufu încearcă o retragere totală din media, cel puțin în acte. În luna iunie a acestui an, Pufu s-a retras din acționariatul SC Media Grup Production SRL.

7.140 de părți sociale reprezentând 70% din capitalul social al societății au fost cedate cu titlu gratuit către Crețu Iustinian, o rudă de-ale sale.

Jingoiu Cătălina, vechea colaboratoarea a lui Pufu a primit de la acesta, tot cu titlu gratuit 1.530 de părți sociale egale a 10 lei fiecare în valoare totală de 15.300 lei, reprezentând 15% din capitalul social al societății.

De asemenea, din societatea mai sus amintită s-a retras și eternul și mai celebrul său partener Cristoiu Ion. Acesta a cedat cele 1.530 de părți sociale reprezentând 15% din capitalul social al societății, tot cu titlu gratuit, către Călărașu Gina, contabila lui Pufu.

Pufu a rămas în picioare la SC Tipogrup Press SRL unde îl are ca asociat pe Antohe Zahariea, proprietarul hotelului Pietroasa, firma ce editează ziarul Șansa Buzoiană.

De administrarea firmei se ocupă în continuare Chiriță Doru Gheorghiade, redactor-șef la ziarul Șansa Buzoiană și asociatul lui Pufu în SC Casa Media SRL ce operează postul de radio regional Focus FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *