Național PNDL Anghel Saligny Politic Recente

Programul „Anghel Saligny” – O firmă cu cifră de afaceri zero în ultimii trei ani a prins contracte de consultanță de 900.000 lei, de la primării PNL

Mai multe contracte semnate, zilele trecute, de câteva primării liberale din nordul țării oferă indicii despre existența unei rețele clientelare de alocare a banilor din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, aprobat, în urmă cu o lună, de guvernul condus de premierul PNL, Florin Cîțu, după cum rezultă din documentele consultate de G4Media.ro.

Cele șapte contracte, în valoare totală de aproape 900.000 de lei, au ajuns la firma Nordxpert Consulting SRL, societate cu cifră de afaceri 0 în perioada 2018-2020, care și-a schimbat în vara acestui an obiectul de activitate din ”repararea articolelor fabricate din metal” în ”consultanță pentru afaceri și management”.

Până la data de 11.08.2021 societatea Nordxpert Consulting SRL s-a numit Set & Go SRL și a avut ca asociat unic pe Bondici Ioana-Georgeta, soția lui  Bondici Marius Șerban, fost consilier municipal liberal şi președinte al Tineretului Liberal Baia Mare.

Sursa foto: actualmm.ro
Sursa foto: actualmm.ro

Cu aceeași dată a schimbării denumirii societății, acțiunile lui Bondici Ioana-Georgeta au fost cedate integral către Molcsan Robert, împreună cu liberalul conducând o altă firmă, EDS Electric SRL, care, de la intrarea la guvernare a PNL, a obținut milioane de lei din contracte de consultanță și lucrări de construcții cu primării conduse de liberali din Maramureș.

Numai în 2021, aproape 80% din cei 1.800.000 de lei contractați de EDS Electric din bani publici au ca sursă instituții cu șefi din PNL. Bondici respinge orice legătură între calitatea sa de membru PNL și toate aceste contracte: ”Sunt doar simple speculații.”

Conform CV-ului, Bondici Marius Șerban ocupă poziția de Șef Birou Analize și Studii Proiecte din cadrul Electrica Distribuție Transilvania Nord – SDEE Baia Mare.

Sursa: https://www.g4media.ro/programul-anghel-saligny-in-patru-zile-printr-o-firma-cu-cifra-de-afaceri-zero-in-ultimii-trei-ani-o-retea-liberala-din-maramures-a-prins-contracte-de-consultanta-de-900-000-de-lei-de-la-primarii.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *