Local

Program educațional de igienă orală corectă în toate școlile din județul Buzău

Crucea Roșie Buzău în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău va demara, în perioada septembrie 2018-februarie 2019, programul educațional de igienă orală corectă în toate școlile buzoiene. Proiectul se numește „Program Școlar Colgate”, este multianual, și este finanțat de Colgate România.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Inspectoratului, s-a stabilit ca toate clasele a doua să intre în acest program, astfel elevii vor primi informații teoretice și practice cu privire la igiena orală pe care ei o pot pune în aplicare acasă. 

Județul Buzău este singurul în care aceste activități educative au ajuns în toate unitățile școlare. Dacă anul trecut, în proiect intrase 27 de unități de învățământ, din municipiu și județ, anul acesta reprezentanții de la Crucea Rosie Buzău au convenit cu partenerul de proiect Colgate România să fie cuprinse în cea mai mare parte școlile din mediul rural. Astfel, prin demersul Crucii Roșii, elevii claselor a doua, din cele 33 de unități școlare de la țară, vor beneficia de acest program educațional. Copii au ocazia în timpul acestor lecții să exerseze tehnica de periaj, să învețe cînd trebuie să schimbe periuța de dinți, și să conștientizeze că trebuie să meargă periodic la medicul dentist. De asemenea, directorul Crucii Roșii Buzău spune că se va distribui tuturor copiilor de clasa a doua și un ruscsac în care se vor afla produse de igienă orală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *