Editorial

Profesorul Johannis și repetentul Marcel

L-am susținut și dacă mâine ar candida din nou cu Ponta l-am susține iar pe Johannis. Nu se putea altfel. Ponta, un soi de titirez lipsit de orice consistență morală, nu putea și nu poate fi președintele României, deși dacă se ținea de Pro România și nu trăda propriul partid pentru un bine propriu efemer, acum ar fi avut șansa lui Geoană.

L-am susținut și în confruntarea cu Dăcilă, deși, privind retrospectiv, Dăncilă nu a fost cea mai detestabilă președintă de partid.

Dăncilă, Ciolacu, Tudose sunt creațiile lui Johannis. Cine s-a fi gândit că  Profesorul de Fizică, navetist cu bicicleta la o școală din rural, se va îndrăgosti de vile, avioane de lux, călătorii exotice și … proști.

Deși superioară moral și intelectual lui Ciolacu, Dăncilă nu avea ce căuta la Palatul Victoria. Johannis a numit-o, a pregătit-o să fie contracandidat, a încurajat-o să candideze, și pe la spate a lucrat-o cu Ciolacu. Victoria lui Johannis era previzibilă. Dăncilă s-a făcut de râs cu agramatismele ei și toată țara era convinsă că a fost un accident care nu se va mai repeta în România.

Profesorul însă a trecut de la mediocru la repetent, la Ciolacu. Dăncilă făcea dezacorduri, dar făcuse o facultate pe bune. Urmașul ei, Ciolacu, e maximum ce profesorul Johannis a putut să scoată în materie de prostie și de notă scăzută la purtare.

Trecut cu pile de clasa a XI – a la Eminescu, Ciolacu practic nu are studii. Povestea aceea cu studiile la Ecologică e un fals intelectual. Nu se vede să fi parcurs studii juridice sau universitare.

Profesorul însă l-a ales ca partener de acțiune pe repetentul clasei. Nu mai amintesc câte gafe a făcut Ciolacu și nici zeflemeaua ieftină care-l caracterizează, însă nu pot să nu-mi fac cruce gândindu-mă profesorul a ales un partener pe care l-a clasă l-ar fi etichetat va haimana.

Băiat bun la toate, care trece fără să clipească de la nurii unei neveste rătăcite la sărutat icoane pe Athos, Ciolacu a deturnat de pe drumul normalității școala politică unde Johannis este profesor. Dar ce contează dacă-i face toate poftele Profesorului apucător?!

Pe Dragnea nu l-a vrut  pentru că a realizat că Dragnea are și conținut. Ciolacu nu are nimic și aparent lipsa aceasta nu ar fi o dramă. Necazul estre însă că Profesorul punând repetentul șef peste clasă a indus concepția că prin șmecherie și nu prin educație se face treabă.

Unii, realizând nivelul lui Ciolacu, credeau că el se va opri și va ști care-i este lungul nasului. Nu e așa. S-a ciocoizat și pe lângă Coana Joițica, vrea să fie și el un mic președinte. Și-a pus și el o țoală roșie la  Guvern și aduce câțiva soldați nevinovați travestiți în oficiali că să-i dea omorul când primește musafiri străini.

Evident, cei care vin văd și știu cu cine dau mâna. Oamenii vin după protocol și nu au vină că noi am scos în față un șmecheraș -care din bișnițar de bazar cu marfă turcească a ajuns să-l întâmpine pe vicepreședintele Turciei -, însă Profesorul ar fi trebuit să nu supună România la o asemenea jenă. Vin oameni de peste mări și țări să de mâna cu un incult, care mare lucru nu pricepe din conținutul discuțiilor, iar viclenia nativă nu-l ajută să-și depășească condiția. Dar pentru Johannis e bun! Când te așezi lângă un urât sau o urâtă pari nemaipomenit de frumos, iar Johannis este zeu al științei pe lângă corigentul din clasa a XI -a!

Tot acest circ detestabil pentru ca să mai fie bine o dată Profesorului! Iar profesorul cere vile, avioane, liniște și, evident, repetentul clasei dă, pentru că nu este în postura premiantului ca să emită pretenții. A trecut mereu pe brânci și a dat sărut mâna în față și profesorului de Religie și celui de Fizică. Iar acum dă bani de la buget ambilor – că doar nu dă de la el -, ca să nu-l scoată la tablă, ca să-l vorbească de bine sa că să le interzică premianților să-l vorbească de rău.

Vă imaginați cum a arăta Ciolacu în presă doar o singură zi dacă nu ar avea pixul cu care virează bani publici ziarelor? Dar Profesorul îl lasă să se joace cum vrea cu banii statului, atâta vreme cât lui îi este bine.

E șocant să te gândești cum a fost posibil ca un Profesor să aleagă repetentul clasei ca să stea la aceeași masă! Șocant dar real! Nu are nimeni dubii că a premeditat acest context, dar tot inexplicabil este cum un profesor, care teoretic are o grilă de notare și o scară de valori, a putut face așa ceva fără să fie încercat de sentimentul jenei!

Când mergi în străinătate știi că Ciolacu e premier îți vine să spui … nu mă jigniți, Buzăul nu este în România! Dar noi mai avem jenă. Profesorul și-a rătăcit-o în vile, vacanțe exotice și avioane de lux!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *