Administrație

Primarul de la Blăjani, suspect de fraudă cu fonduri europene?

Unul dintre cei mai ineficienți dar și și cei mai corupți primari din județul Buzău este primarul Ispas Gheorghe de la Blăjani.

 1. În ultimii 8 ani primarul Ispas nu a făcut nimic pentru comunitate. Absolut nimic. Nici măcar pe la primărie nu trece. Singura îndeletnicire pe care o are constă în administrarea moșiei de sute de hectare pe are o are pe Antonescu și Zoița, unde poate fi văzut zilnic urmărind munca tractoriștilor de la Agromir Sorești, firmă pe care o administrează efectiv.
 2. Toate pământurile ajung la primar. Este imposibil ca cineva să cumpere un pământ sau să-și deschidă o societate agricolă la Blăjani. Prin aparatul Primăriei controlează toate terenurile și pune mâna pe toate terenurile. Nu e de mirare ca să se trezească oamenii fără terenuri, așa cum a făcut o încercare pe strada Ciugulești. Dacă nu au actele în ordine urmașii se vor putea bucura cu mare dificultate de dreptul lor de moștenire, dacă are Ispas Gheorghe și familia lui interes.
 3. S-a produs o amestecare a bunurilor proprii și a celor persoanele. Rezerva de teren a primăriei îi stă la dispoziție. Utilaje ale primăriei sunt folosite pentru a defrișa viile pe care le cumpără, iar drumurile printre parcelele proprii au fost amenajate cu utilajele primăriei. Suma cheltuită a fost de un de aproape două miliarde vechi. În același timp, spre izlazul comunal unde oamenii din sat au interes economic, drumul este impracticabil. De asemenea, localul fostei mori și al fostului CAP a fost concesionat pe 50 de ani, iar clădirile sunt lăsate să se demoleze.
 4. Prin împiedicarea oricărei persoane care dorește să investească la Blăjani și-a asigurat monopolul dominației asupra terenurilor. În timp ce oamenii au primit ani de zile câte 300 de kg la hectar, Gheorghe Ispas a făcut profit numai pe Agromir Sorești de aproape jumătate de zeci de miliarde.
 5. Ședințele de Consiliu Local de țin cu ușile încuiate și cu încălcarea Legii Administrației Publice Locale. Pentru a nu se deranja să vină la primărie ședințele se țin la distanță de mai multe luni, atunci când Ispas are un interes personal. În rest instituția este condusă de viceprimar, prin care Ispas își face toate treburile inclusiv cele murdare, pentru a părea băiat bun în fața sătenilor.
 6. Prin fonduri europene a cumpărat  o mașină de gunoi. Până în campania electorală a zăcut prin curtea Primăriei. Acum a scos-o la plimbare, dar ilegal, pentru că atât șoferul cât și gunoierul nu sunt persoane calificate, nu au protecția muncii și nu au în fișa postului aceste atribuții. Șoferul e muncitor la primărie, iar gunoierul este asistat social. Oricum este mai bine decât atunci când și-a angajat nepotul șofer, deși nu avea carnet.
 7. Singura realizare în comună este asfaltul pe arterele centrale. Nu a avut nici un merit. Meritul i-a aparținut fostului președinte al Consiliului Județean Victor Mocanu. Nu a avut merit dar a avut beneficii. Nu s-a sfiit să-și asfalteze intrarea la palatul în care locuiește, în Blăjani.
 8. Ispas Gheorghe este suspect și de angajări fictive în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
 9. Pârâul Blăjanca are malul plin de gunoaie. Sunt imagini incredibile cu un muncitor din primărie care a fost trimis să arunce documente și peturi tot pe albia râului.
 10. Ispas Gheorghe blochează orice societate comercială să se deschisă la Blăjani, deși ar fi spre binele bugetului local care ar încasa mai multe impozite și taxe. Le împiedică alimentarea cu apă, le distruge drumurile sau pur și simplu le oprește apa când au activități, anunțând apoi în sat ca din cauza lor nu este apă, pentru că sunt mari consumatori.
 11. Și peste toate aceste necazuri cauzate de un primar care a ajuns să stea pe spinarea a câteva sute de suflete, a mai apărut și problema ursului. Oamenii au ajuns să-și sacrifice porcii vara ca să nu-i omoare ursul.
 12. Practic, 80%  din bugetul comunei Blăjani merge spre salariul primarului și al neamurilor lui din primărie, în timp ce satul rămâne în  nemișcare, comparativ cu toate satele și comunele din zonă. Blăjani e o comună pentru un primar! Nu primarul este un angajat al locuitorilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *