Guvernul României Național Politic Recente

Previzibil: Nicolae Ciucă va fi premierul României

Partidul Național Liberal l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în trecut, după demisia lui Ludovic Orban în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2020. Atunci, numele lui Ciucă a apărut ca posibil candidat de prim-ministru al PNL, însă, într-un final, soluția agreată în coaliție a fost cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Sursa: digi24.ro

Cine este Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă (54 de ani), propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru al României a fost ministrul Apărării în Guvernul condus de Ludovic Orban, dar și în Guvernul Cîțu.

Ciucă a mai fost șef al Statului Major al Armatei, un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *