Local

Prețul mare al apei la Buzău

Am tot văzut zilele astea subiecte pe Facebook despre prețul mare al apei Buzău despre facturile consumatorilor tot mai greu de suportat și salariul doamnei director general mai mare ca al Președintelui.
Nu comentez despre salariul doamnei director, poate îl merită cine știe, trebuie să mă uit pe contractul de mandat, dar ca să înțeleg ce se întâmplă m-am uitat pe bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al CA Buzău, public. Profitul este propus să crească față de preliminatul din anul precedent cu 295,8 %.
Păi cum să nu crească cu așa preț la apă.
M-am uitat și la dividende, care cresc și ele în același procent de 295,8% și nu merg la bugetul local sau la bugetul de stat, merg la “alți acționari”.
Am căutat să văd acționariatul CA, Ca să înțeleg unde merg dividendele. Nu m-am dumirit, nu am găsit. Să fie UAT Buzău?! Păi ăsta nu e buget local?! Ori la bugetul local nu figurează dividende în buget.
Nu sunt economist, că nu mi-am dat masterate ca alții și în acest domeniu, am rămas doar inginer, poate d’aia nu pricep, deși după logică …
O fi luat doamna director în calcul și gradul de suportabilitate al populației când a propus prețul ăla așa mare la apă(că nu l-a impus nimeni, totul a pornit de la propuneri conform metodologiei, știe dumneai care, sau ar trebui să știe la ce salariu are?, că dacă nu cunoaște metodologia i-o indic eu)?!
Că de profit și dividende a avut grijă după cum văd în buget(probabil sunt criterii de performanță din contractul de mandat funcție de care primește salariul).
Pe bune, știe cineva care este acel acționariat care primește dividendele alea?

Haritina Crăiță, Facebook

 

https://paulnegoita.ro/2023/03/17/pretul-apei-la-buzau/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *