Local

Polițiștii buzoieni au aplicat peste 720 de sancțiuni contravenționale și au reținut 61 de permise de conducere, în 72 de ore

În ultimele 72 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat peste 720 de sancțiuni contravenționale, au reținut 61 de permise de conducere și au întocmit 5 dosare penale în urma unor activități de supraveghere și control al traficului rutier și combatere a principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie. Cei mai mulţi dintre conducătorii auto sancţionaţi de poliţişti nu au respectat regimul legal de viteză, 33 dintre aceştia fiind lăsaţi fără permise pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza vitezelor înregistrate de aparatele radar. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 207 km/h, la volanul autoturismului depistat pe DN2E85 în afara localităţii Racoviţeni, fiind un gălăţean de 25 de ani.
În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au mai reţinut, în vederea suspendării, permisele altor 28 de conducători auto care nu au respectat regulile privind prioritatea pietonală, s-au urcat băuţi la volan, au efectuat depăşiri neregulamentare sau nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului.
Poliţiştii au întocmit şi cinci dosare penale pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” (cea mai mare concentraţie alcoolică fiind 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *