Fără categorie

Pisicile – companioni excelenți pentru copii

 

 

 

 

          Capacitățile vindecătoare ale regnului animal sunt cunoscute încă din antichitate. Specialiștii de azi susțin că animalele de companie au un simț al mirosului mult mai dezvoltat decât al omului, putând să detecteze modificări în starea noastră de sănătate. De asemenea, animalele simt când suntem slăbiți ori stresați.

 

          Rezultate excepționale, referitor la acest tip de terapie, s-au văzut în urma unor experimente efectuate asupra copiilor cu deficiențe de comunicare. Copilul, în prezența animalului, dorește să-i comunice”, să-i dea ordine și astfel face eforturi să vorbească. De fapt, zooterapia înseamnă folosirea în scopuri terapeutice a unor animale, cum ar fi pisicile, câinii, caii, peștii ori păsările, care pot avea rol activ în ameliorarea sănătății oamenilor.

 

          Folosite ca medicament viu, animalele produc o relaxare mult mai rapidă și fără efecte secundare, ceea ce nu se întâmplă atunci când luăm medicamente de sinteză, eliberate în baza unor rețete medicale. Terapia cu animale este o practică normală și de bun augur, și nu-ti trebuie prea multă școală ca să poți observa comportamentul felinei.

 

          Studiile științifice au arătat că pisicile, pe lângă faptul că sunt niște ființe de companie pufoase, drăgălașe, jucăușe, au și un efect terapeutic extraordinar. Felinele simt când un om este bolnav, putând fi de un real ajutor persoanelor care suferă, de exemplu, de afecțiuni ale inimii. Conform statisticii, stăpânii de pisici au în prezent un risc cu 30% mai scăzut de a deceda în urma unui atac de cord, comparativ cu persoanele care nu au pisici. Prezența unei feline ajută la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres și a tensiunii arteriale. În plus, ele sunt vinovate de eliberarea de oxitocină în creier. Oxitocina este denumită și hormonul dragostei și al atașamentului. Toate manifestările de mângâiere, tandrețe, îmbrățișări, vorbe frumoase, afectuoase determină creșterea cantității acestui hormon, care are un efect vindecător asupra trupului.

 

          Conform unor studii de specialitate, un copil care crește cu un animal în casă își dezvoltă un sistem imunitar mai puternic, este mai rezistent la agenții patogeni, și mai puțin predispus la alergii. De asemenea, învață să devină mai responsabil, este mai puțin egoist și se adaptează mai bine în comunitate decât ceilalalți copii. În plus, el nu va avea manifestări violente nici față de animale și nici față de oameni.  Asemeni pisicii, copilul își va dezolva foarte bine simtul de observație.

 

          Dacă dorești ca pisica să-ți fie de un real folos, n-o forța, n-o obliga să facă ceea ce vrei tu și când vrei tu. Pisica este un animal cu toane, însă, fi convins că, niciodată la durere, pisica nu te va lăsa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *