Local

Percheziţii în județul Buzău, pe linia deţinerii şi comercializării de ţigarete în afara antrepozitului fiscal

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău la un buzoian bănuit de deţinerea şi comercializarea de ţigarete în afara antrepozitului fiscal. Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.
În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 13.500 de ţigarete, de diferite mărci, precum şi suma de 5.000 de lei.
În baza mandatului de aducere, buzoianul de 61 de ani a fost condus la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi clarificarea tuturor aspectelor cauzei.
Împotriva bărbatului s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.227/2015 Codul fiscal.
Buzoianul urmează a fi prezentat parchetului cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *