Local

O buzoiancă de 32 de ani cercetată pentru evaziune fiscală de aproape un miliard de lei

 Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău referatul cu propunerea de începere a urmăririi penale faţă de o tânără în vârstă de 32 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în perioada februarie – iunie 2015, în calitate de persoană fizică autorizată ce are ca obiect principal de activitate comerț cu ridicata al legumelor și fructelor, tânăra ar fi efectuat achiziții intracomunitare de legume – fructe care nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă. Mărfurile achiziționate au fost valorificate pe piața internă fără întocmirea documentelor justificative legale de vânzare.

Astfel, tânăra, neînregistrând veniturile obținute în sumă de 949.871 lei, s-ar fi sustrat de la plata către bugetul de stat a unor obligații fiscale în sumă de 335.598 lei.
Poliţiştii de investigare a criminalității economice continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

 

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *