Administrație

O administrație prietenoasă

Am ajuns pe la Sibiu. Mi-a intrat un radio local care amintea cetățenilor că în două nopți succesive vor intra în reparații câteva străzi și parcări. Cetățenii au primit informații despre parcările alternative.

Am ajuns în centru. Erau parcări la liber și parcări publice. Am găsit o parcare fără plată. Oricum, și la parcarea cu plată nu era un cost exagerat: 1 leu ora.

Nimic agresiv, nimic strident. După tradiție, mă așteptam să aud numele primarului. Nici vorbă, cetățeanul trebuie să rețină numele străzilor, nu al primarului.

Recunosc, mi-a plăcut atitudinea prietenoasă a autorităților, mai ales că veneam de la Buzău, unde cineva, în disperare, tocmai îmi ceruse 150 de le împrumut, pentru că s-a trezit cu roțile mașinii blocate. Efectiv nu a avut unde parca și și-a luat-o, iar suma reprezentata 5% la sută din venitul lui lunar.

Am ajuns la blocul unde am închiriat un apartament – prefer să plătesc localnicilor – și mă tot gândeam ce fac cu mașina.

Parcare gratuită pretutindeni. Nimic ștanțat, numerotat. Nu era cazul să mă războiesc cu nimeni pentru un loc de parcare.

M-am simțit bine, desigur și am vizitat relaxat Sibiul.

https://paulnegoita.ro/2022/04/09/o-administratie-prietenoasa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *