Editorial

Nu-l ratați pe Pătraru!

De o vreme îl urmăresc tot mai des pe Dragoș Pătraru. Dincolo de umor și logică, a devenit un pedagog al națiunii. A rămas una dintre puținele voci ale națiunii. Verva cu care-și joacă rolurile e dovada cea mai bună că le simte, le trăiește, le înțelege. E ancorat în realitate. Se vede că vorbește cu oamenii. Dacă aș conduce țara nu l-aș lua consilier, nici de m-ar ruga, pentru a-l feri să se altereze, dar tare aș ține să-l ascult. Nimănui nu-i place să fie ironizat, dar ajută. Ajută bine.

Bag seama că pe unul ca Ciolacu nu mai are cum să-l ajute, însă poate ajuta poporul ceea ce face Pătraru. Verva lui e o dovadă că totul este mai mult decât joc actoricesc, e viață. Simte preaplinul unei societăți la suprafața căreia au ieșit gunoaiele.

Nu, nu e Leana și Costel. E treabă serioasă ceea ce face Pătraru. E analiză, e educație cetățenească, e diagnostic.

De aceea exclama cineva: asta are curaj să-și ia bilete de vacanță! Nu îi este frică de ceea ce spune și despre cine? Nu se teme că-l ….

Da, la ce presiune și târguială este în țară pe tot ce înseamnă media, exclamația amicului meu are noimă.

Pe zice trece ajungi să-l asculți pe Pătraru cum ascultam Vocea Americii. Juca pe la postul de radio plătit de americani actorul Mircea Crișan. Era de-a dreptul incredibil cum râdea de Ceaușescu. Evident, râdeam și noi, dar când auzeau că e ironizat la radio părea ireal. Cum, din aceeași cutie din care toată ziulica vorbea tovarășul să iasă și ceva ce pe tovarășul l-ar foarte supăra?!

Are curaj Pătraru și trebuie susținut. Trebuie susținut pentru că nu se lasă cumpărat. Ei au luat tot, să ne rămână și nouă unul! Imposibil să nu nu-l permitem! Când toți primesc textul, el și-l face și e total diferit. De aceea are audiență, pentru că demolează minciunile celorlalți. Spune totul de parcă ar vorbi din mintea noastră. Simțim și trăim ceea ce spune, de aceea ziceam că a devenit mai mult decât Starea Nației, e vocea nației.

Luați jumătate de porție de râs … și una întreagă de luciditate: https://www.youtube.com/watch?v=wNuYhW9XMsw

https://paulnegoita.ro/2022/04/19/isi-poate-planifica-patraru-concediul/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *