Național PSD

Nouă lovitură financiară pentru șoferii din România

Caruselul măririi taxelor aduce în fiecare vești sumbre. Toate taxele cresc. nimic nu scapă guvernului PSD – PNL. Conform Ziarului Financiar în această săptămână, preşedintele României a promulgat, prin decret prezidenţial, Legea pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România (PL-x 234/04.05.2022), ce prevede majorarea limitelor nivelului amenzii pentru lipsa rovinietei, conform

Tariful de utilizare pe reţeaua de drumuri naţionale din România se aplică în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Cuantumul amenzii contravenţionale aplicabile utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile:

„Din anul 2010 şi până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%.

Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, scrie expunerea de motive a proiectului.

Proiectul mai trebuie publicat în Monitorul Oficial, iar acesta va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării.

A se vedea:

https://www.zf.ro/auto/iohannis-a-promulgat-legea-nivelul-amenzii-pentru-lipsa-rovinietei-21021113Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *