Fără categorie

Limitele umane

LIMITELE UMANE

Mereu ne scapă un aspect! Neavând vaccin, medici şi pacienţi suntem tare neputincioşi în faţa acestui virus cu un grad de contagiune nemaiîntâlnit. Care, încet încet, pune stăpânire pe planetă.

În România, în februarie, după o aşteptare de câteva săptămâni, am înregistrat un prim caz. Acum am trecut de 50.000! În ritmul acesta, la Crăciun, jumătate din populaţie poate fi infectată.

Orice interacţiune umană comportă riscuri de contaminare. Tot ce putem face noi, până la eventuala descoperire a vaccinului, este să GESTIONĂM cât mai înţelept aceste riscuri. Să le reducem cât mai mult cu putinţă! Că de exclus, deocamdată e imposibil!

Toate măsurile recomandate de medici asta urmăresc! Evident, ele nu sunt 100% sigure! Încearcă doar să reducă din riscuri. Stăm la 2 m unul de altul, deşi virusul poate contamina (mult mai rar!) şi la 6 m. 2 m nu e o distanţă absolut sigură. Dar e mult mai avantajos decât dacă stăm nas în nas!

Ne-am făcut o pasiune din a găsi inconvenientele acestor măsuri. De la cârtire la neascultare e doar un pas. Multă lume nu le respectă pentru că sunt imperfecte, Uită că aşa imperfecte, ele reduc considerabil probabilitatea de contaminare. Adică ne ajută.
Valeriu Butulescu

Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *