Local

Lecții de prevenire susținute de polițiștii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii la Școala Gimnazială din Smeeni

 Poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au participat marți la o întâlnire cu elevi ai Şcolii Gimnaziale din comuna  Smeeni.
Scopul întâlnirii a fost informarea elevilor cu privire la minimele măsuri de protecţie pe care le pot adopta pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt.
Totodată, au fost abordate aspecte legate de cunoaşterea modalităţilor de manifestare a agresivităţii, a cauzei apariţiei comportamentului violent în mediul şcolar şi extraşcolar, precum și informarea privind consecinţele răspunderii penale faţă de minori şi despre riscurile asociate adoptării comportamentului delincvent.De asemenea, polițiștii le-au adus în discuție elevilor importanţa adoptării unui comportament responsabil în trafic.
În cadrul acestei întâlniri, poliţiştii au distribuit şi pliante ale campaniei „Paza bună trece primejdia rea”. Cum sărbătorile de iarnă se apropie, elevii au fost informați cu privire la modul de folosire a articolelor pirotehnice precum şi riscurile la care se supun dacă nu respectă recomandările primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *