Editorial

Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău, pavăza Simonei Anghel de la CJAS

Fapta nu există.

Așa cum scriam anterior, Laurențiu Pantazi, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, este artizan al unui dosar penal pe care l-a făcut pentru a găsi o justificare atitudinii părtinitoare pe care judecătoarea Crenguța Pantazi a avut-o în procesul pe care l-am intentat Simonei Anghel, directorul Casei Județene de Sănătate.

Anghel Simona știe multe și de aceea e protejată. Numită politic de Ciolacu la conducerea instituției, a colaborat agresiv cu partenerii de afaceri ai acestuia. Le-a produs bani, a declanșat controale abuzive concurenței, a încercat să-i lase singuri pe piață, i-a forțat pe medici să le fie… aproape.

Anghel a răspuns până la capăt cererilor lui Ciolacu și a furnizat informații care fac obiectul secretului de serviciu din Casa Județeană de Sănătate către Călin Bostan – angajatul grupului Ciolacu pe post de ziarist la Opinia -, către contul fals Dan Deșliu și către postul de televiziune România Tv. La România Tv. Anghel a fost împinsă de Ciolacu și Toma să-l atace pe Negoiță. Ciolacu s-a temut de o candidatură în alegeri, candidatură care i-ar fi distrus visul de mărire. S-a gândit că inventând povestea cu morții poate să-l protejeze pe primarul Toma, pe care l-a urcat în scaun cu ajutorul unui film porno.

Dependent politic de Ciolacu, Pantazi a protejat-o pe Anghel. Nici în 2012, când 100 000 de ziare false, cu un conținut jegos, au fost aruncate ilegal, în preziua alegerilor, împotriva candidatului independent Paul Negoiță, Pantazi nu a făcut nimic în găsire și pedepsirea infractorilor. deși se știa care sunt, dar acum … De fapt acum a făcut, a fost și este pavăză pentru Anghel.

Deși fapta care se referă la medicamentele date morților nu există, conform rezoluției date în dosarul penal construit de Pantazi, faptele Simonei Anghel există. Există divulgarea secretului profesional către contul Dan Deșliu, unde datele personale au fost traficate. Există emisiunea la România TV, există colaborarea cu Arghir Popescu, o individă care papă bani publici pentru o bombă de ziar online, cu 10 vizualizări pe zi, există cazul Vaida unde statul a fost fraudat cu miliarde bune, există cazul Gura Teghii, etc.

Dar Anghel doarme liniștită pentru că Pantazi și minunatul său servant comisar șef Giani Vasile veghează ca nimic să nu se întâmple. Având în vedere acțiunile Simonei Anghel, teama să nu spună adevărul în cazul în care ar avea de suferit după ce a făcut ceea ce i s-a cerut, face grupul să fie precaut. Așa că dosarele ei dorm, iar Pantazi se dovedește a fi exact așa cum este descris în interiorul Poliției: făcător de rețele și slugarnic în relația cu puterea politică, pe care o servește, în familie,.

Pantazi s-a acoperit de scandaluri calmând presa. Gafa despre planul sexual, fuga cu 216 km pe oră, acuzele la tendințele de construire rețelei interne, sunt doar câteva teme despre care presa a scris anemic.

Dar totul are un început și are și un sfârșit, iar acela vine când pare a fi imposibil ….

Violeta Moraru

Din volumul Ciolacu, rețeaua, medicamentele și banii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *