Editorial

La Buzău, nebunia continuă!

Blocarea Centrului Buzăului continuă. Această modificare a geografiei locale are efecte nefaste asupra clădirilor din jur. Îți clănțăne dinții în gură la fiecare lovitură într-un asfalt care nu era de prea multă vreme pus.

Vibrațiile fac din viața celor care locuiesc în blocurile din Centru – blocuri destul de șubrede, din păcate – un iad. Așa se întâmplă când oamenii își lasă țara sau orașul pe mâna majorităților. La următoarele alegeri semnalul de schimbare e clar. A fost o lecție dură și scumpă acești doi ani de mandat ai primarului Toma.

Aroganța pesediștilor mai mici care ne îndemnă să mai facem mișcare pe jos sau să ne luăm biciclete și trotinete este maximă. Ne-au mărit impozitele cât au vrut. Am ajuns să plătim pentru fiecare respirație, pentru fiecare petec de asfalt pe care călcăm, pentru fiecare centimetru.

Suntem chiriași în propria casă. Suntem considerați niște tâmpiți incapabili să înțelegem cât bine ni se face. Cel puțin așa se vorbește despre noi în cercurile lor.

Mai opriți binele că distrugeți orașul de tot, iar greșelile edilitare au nevoie de zeci de ani să fie reparate. Pentru următorul primar va fi o mare încercare să găsească soluții ca Centrul să redevină funcțional, să redevină viu. Pentru moment însă rămâne să suferim de frumusețea pe care primarul Toma ne-o bagă pe gât, distrugând-ne confortul și naturalul vieții noastre cotidiene, pentru a-și atinge propriile interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *