Local

La Buzău, 2.295 de cereri de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020

În intervalul 4-15 martie 2019 din prima etapă(4-22 martie a.c.) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020 au fost înscrise 2.295 de cereri în baza de date a Inspectoratului Școlar Județean Buzău, se arată în comunicatul de presă al Ministerul Educației Naționale. Dintre acestea, 2.026 de cereri vizează copii cu vârsta de 6 ani împliniți, până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 269 de cereri, copii cu vârsta de 6 ani, împliniți în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2019, inclusiv.
În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic, de luni până vineri.
Listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere vor fi afișate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al inspectoratului școlar județean, vineri, 29 martie.
A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie.
Ulterior, timp de o săptămână (12-19 aprilie), inspectoratul școlar va centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *