Internațional

Iohannis, discurs dur la adresa regimului Viktor Orban: „Si pe mine ma enerveaza afirmatiile despre Trianon. Nu am furat nimic de la nimeni. A fost dreptul nostru de autodeterminare”

Presedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, in Germania, o reactie dura la adresa regimului Viktor Orban din Ungaria, intrebat fiind de numeroasele pozitii publice ale Budapestei de contestare a Tratatului de la Trianon. 

Iohannis a fost intrebat, in cadrul dezbaterii de la Aachen (Germania), de „un vecin care are uneori atitudine antieuropeana si care pune sub semnul intrebarii frontierele Trianonului”.

„Este putin ca intr-o familie, unde cei mai multi, la intalnirea de familie, au un var de-al doilea, de-al treilea, care din cinci in cinci minute calca in strachini. Oricum, nu il dam afara, ca e ruda. Incercam sa ii mai dam lectii, sa-l integram, sa-l linistim, asta este reteta, cred. Eu nu sustin ideea de eliminare, de inlaturare din organizatie. Pedepsele de asa natura nu aduc rezultatele scontate de multi. Cred ca trebuie sa le spunem foarte clar acestor oameni in fata care sunt asteptarile si sa continuam procesul”, a raspuns seful statului, citat de Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *