Național

Înșelăciune repetată în numele ANAF

Două campanii de înșelăciune au fost inițiate în ultima lună prin intermediul adreselor de e-mail în numele ANAF: atacatorii informatici doresc fie să intre în sistemul informatic al utilizatorilor de e-mail, fie să îi înșele și să primească o sumă de bani, în contul unei presupuse datorii la stat.

Metoda de atac este, în ambele cazuri aceeași. E-mailul nesolicitat copiază însemnele grafice ale unor instituții sau organizații cu reputație – în cazul acesta ANAF. Potențialelor victime li se furnizează un scenariu plauzibil care mizeză pe o reacție emoțională care îl face pe utilizator să lase garda jos și să facă ce i se spune în e-mail.

„În acest caz, textul folosit de atacatori face referire la acest stimul psihologic încă de la început, destinatarii e-mail-ului fiind anunțați că au ‘plăți restante fiscale’, iar pentru a verifica situația trebuie să acceseze ‘factura fiscală atașată’”, explică Mihai Rotariu reprezentant al Directoratului de Securitate Cibernetică.

https://romania.europalibera.org/a/%C3%AEn%C8%99el%C4%83ciune-%C3%AEn-numele-anaf/31953857.html?fbclid=IwAR04_l-aGSajOI7xTnx7X0PzLUoxGjpvI1YlBtfIZOEFKWp1lrQyfaimtYw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *