Administrație Național Politic Recente

În timp ce Toma angajează din ce în ce mai multe rude, neamuri de la Țintești și foști angajați de-ai săi de la falimentara Romet SA, liberalul Bolojan face economii de milioane de euro!

Modelul lui Toma din administrația publică, Ilie Bolojan, a economisit 5 milioane de euro din restructurările de personal și reducerea cheltuielilor la CJ Bihor.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și cei doi vicepreședinți, Mircea Mălan și Călin Gal, au prezentat joi, 21 octombrie, un raport de activitate la un an de la preluarea conducerii instituției.  

Activitatea CJ Bihor din ultimul an a fost concentrată în patru mari direcții: (1) eficientizarea activității în Consiliul Județean Bihor și în instituțiile subordonate, (2) încheierea unor parteneriate pentru dezvoltare, (3) continuarea, deblocarea și relansarea proiectelor preluate de la fosta administrație și (4) inițierea unor proiecte noi cu fonduri europene în infrastructură, turism, mediu și cultură.

Eficientizarea activității se traduce într-o economie anuală de 6 milioane de euro, rezultată din restructurările de personal și reducerea cheltuielilor de funcționare. Numărul angajaților din Consiliul Județean Bihor și instituțiile subordonate, inclusiv cele din domeniul sănătate și asistență socială, a scăzut de la 2.634 la 2.090 de angajați.

La baza oricărei investiții sau dezvoltări stau bugete solide, bine racordate la realitate. Am avut două obiective în primă fază: deblocarea unor sume prin reorganizările făcute și redirecționarea acestora în zona de dezvoltare. Până la 30 septembrie, economiile din reorganizarea activității au fost de 5,15 milioane de euro. Bugetul de dezvoltare este anul acesta de 286 de milioane de lei, dublu față de anul 2020, când a fost de 153 de milioane de lei. Pe execuția bugetară pe care am făcut-o până la data de 30 septembrie, am ajuns la un procent de 68-70% realizări pe diferite componente ale acestui buget”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.  

Mai multe detalii interesante găsiți aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *